Cerca en aquest bloc

dimarts, 26 de novembre de 2013

Sortida a la Reserva natural de Sebes a Flix

UN DIA FRED PERÒ MOLT PROFITÓS.

AVUI N'HEM PARLAT A PRIMER I A SEGON. HEM RECORDAT LES DIFERENTS ACTIVITATS REALITZADES A FLIX I EL SEU ENTORN.
EN ARRIBAT TOTHOM VA AGAFAR FORÇA AMB L'ESMORZAR PERQUÈ EL MATÍ ERA LLARG.

LA RESERVA DE SEBES ÉS UN ESPAI PROTEGIT ON ES PODEN VEURE MOLTS TIPUS D'OCELLS DES DELS OBSERVATORIS. DES DEL PRIMER EL DE LA VALL DE SANT JOAN NO VAM VEURE GAIREBÉ RES PERÒ DES DEL DE LA LLACUNA VAM VEURE UN CABUSSET, DUES POLLES D'AIGUA, UN BLAUET, UN MARTINET, ..
ENS VAN EXPLICAR QUE PER CONTROLAR EL CREIXEMENT I AUGMENT DEL CANYÍS VAN PORTAR UNS CAVALLS DE LA CAMARGA, AIXÍ ELS OCELLS PODEN VEURE ON HI HA AIGUA I BAIXEN A ALIMENTAR-SE. AQUESTS CAVALLS ELS VAM PODER TOCAR I ELS DONÀVEM FULLES TENDRES DE CANYÍS QUE RÀPIDAMENT ENS PRENIEN DE LES MANS.

VA SER INTERESSANT EL MUSEU DEL CAMÍ DE SIRGA. LA SIRGA ÉS UNA CORDA MOLT GRUIXUDA FORMADA PER ALTRES 4 CORDES TRENADES. VAM VEURE ELS ESTRIS PER FER-LA. S'EMPRAVA PER AJUDAR A MOURE ELS LLAGUTS, UNES BARQUES GRANS QUE TRANSPORTAVEN CARBÓ DE LES MINES DE MEQUINENSA FINS A TORTOSA. EN AQUESTS LLAGUTS HI VIATJAVEN EL PATRÓ I ELS SIRGAIRES QUE DE VEGADES QUAN HAVIEN DE REMUNTAR EL RIU HAVIEN D'ESTIRAR AMB LA SIRGA EL LLAGUT.
AGAFEM FORÇA AMB EL DINAR I EL SOL PERQUÈ A LA TARDA ENS ESPERA EL POBLE DE FLIX.

VEIEM EL RIU EBRE MOLT MÉS AMPLE QUE EL NOSTRE SEGRE.

VISITEM UN MOLÍ D'OLI, VEIEM COM LES OLIVES ES CONVERTEIXEN EN UNA MENA DE PASTA, ES POSA EN UNS COFINS D'ESPART I ES PREMSA, COMENÇA A RAJAR UN LÍQUID, ÉS OLI BARREJAT AMB AIGUA. PASSA PER DIFERENTS DIPÒSITS I S'ACABA SEPARANT. FINALMENT ES POSA L'OLI EN GARRAFES O AMPOLLES.

ANEM A VEURE UN REFUGI ANTIAERI MOLT ANTIC, DE L'ÈPOCA DE LA GUERRA CIVIL, ENS DIUEN QUE VA SER LA PRIMERA GUERRA QUE ES VAN EMPRAR AVIONS PER TIRAR BOMBES. ALGUNS EN VAM PODER TOCAR ALGUNA. LA GENT S'AMAGAVA ALS REFUGIS PERQUÈ NO ELS TOQUESSIN LES BOMBES.

AL COSTAT D'UNA PLAÇA VAM VEURE UNA CANA DE FERRO, ABANS S'EMPRAVA PER MESURAR LLARGADES PER ANAR A COMPRAR CORDA, ROBA, ...

FINALMENT VAM FER EL PAS DE BARCA, VAM PUJAR A UNA EMBARCACIÓ QUE AJUDA A TRAVESSAR EL RIU EBRE A PERSONES I VEHICLES. 


UN DIA COMPLET!

1 comentari:

  1. Oh! Quants dolços records m'heu fet reviure!
    Ai! Ser mestra és una de les professions més vives i intenses que conec.

    Aquest és una de les excursions "més boniques" que he fet mai. ;-)

    ResponElimina

Recordes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...