Cerca en aquest bloc

dimarts, 21 de desembre del 2010

Un projecte individual per l'acabament del cicle inicial



I si no ho podeu veure en el format del damunt:


Cicle Inicial
Ceip Sant Jordi

Benvolgudes famílies,

des de que fa uns cursos va entrar en funcionament el nou currículum pel nostre cicle, es proposa que es realitzi com a mínim un treball o projecte interdisciplinari de caire competencial sobre un aspecte de la realitat, amb activitats que requereixin l’aplicació de coneixements de diverses àrees.
Aquest curs estem treballant com un projecte el tema de La vida a l’espai. Els astronautes.
Quan tornem començaran a treballar l’obra de Teatre com un altre projecte de grup.

I falta un projecte fet per cada alumne. He pensat que aquestes vacances poden pensar o començar a fer alguna cosa que puguin ensenyar a la resta del grup classe.
Pot ser qualsevol tema i qualsevol cosa. Des de l’explicació d’un animal, d’una planta, de com es fa el ganxet, com és per dins una joguina, una recepta... Ja sé que més d’un de vosaltres ja ha portat projectes fets. Ja compten! Però com que tothom té tantes ganes de fer coses doncs... Ja intentaré trobar estones per presentar el que facin.

Què podeu fer:

* Ajudar a buscar informació, ajudant-lo a trobar un llibre, una revista, un dvd,...a casa o a la biblioteca Pública si a l’escola no hi és. (No s’ha de comprar res, no cal!)
* Ensenyar-li a fer una cosa per a que tots els altres l’aprenguem
* Ajudar a fer un material, una maqueta, a cosir el que sigui,...
* I altres coses que ara no em venen al cap com per exemple que la informació que trobeu a Internet es pot imprimir a l’escola si voleu. Ho podeu enviar per email o podeu posar l’adreça web a l’agenda i al gener ho imprimirem.



Si teniu algun dubte, ells i elles i jo intentarem aclarir el que anirà sortint durant el mes de gener. Aprendrem junts. Cada tema serà particular i es podrà fer de la manera que a cadascú millor li vagi.
Hem de tenir en compte tots plegats que per avançar en l'assoliment de les competències bàsiques és fonamental emmarcar els processos d'ensenyament i d'aprenentatge entorn als quatre eixos següents:

- Aprendre a ser i actuar de manera autònoma.
- Aprendre a pensar i comunicar.
- Aprendre a descobrir i tenir iniciativa.
- Aprendre a conviure i habitar el món.
Gràcies per tot.
Montserrat Escorsa

P.D. A més a més, els i les unes i els uns, ajudaran als altres. Intentarem compartir tot el que tenim, tot el que sabem,... per aprendre més a conviure i habitar el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...