Cerca en aquest bloc

diumenge, 14 d’abril del 2013

Botigues centenàries (5): visita a la joieria Lavaquial

El grup 1 de segon va visitar la joieria Lavaquial. Abans de la visita recordeu que mentre fèiem el recorregut pel carrer Carme, plaça de la Sal, plaça Sant Joan, plaça Paeria i carrer Major per recordar tot el que hem treballat sobre les botigues centenàries, ens calia descansar una estoneta.
 
A la plaça Paeria els nens i nenes van seure al banc del " Si no fos". Aleshores de la joieria va sortir emocionada una senyora que es va abraçar a la Montse. Aquesta senyora és la Maria Antonieta, quarta generació encarregada de la joieria. El que no sabeu és que fa una colla d'anys la Maria Antonieta era mestra de l'escola Sant Jordi i amb la Montse tenien molt bona relació..
Un cop a la joieria, la Maria Antonieta va deixar a les nenes i nens de segon bocabadats amb les seves explicacions. Ella estava feliç recordant el període de la seva vida com a mestra.... A la propera fotografia us està ensenyant un mur de contenció fet pels jueus.
Us va explicar que mentre realitzaven  les obres per millorar la joieria, un dels paletes els hi va dir que la paret al picar feia soroll de buit. Quan van investigar el perquè,.... sorpresa! Hi havia amagat un trull de vi de l'època moderna, del segle XVI. Aquest trull actualment és el lavabo de la joieria.
Envoltada de murs i voltes impressionants la Maria Antonieta va mostrar-vos el passadís secret que passa per sota de la plaça fins arribar a la Paeria! 
En el moment de marxar, dues generacions de la joieria Lavaquial van dir-vos adéu; la Maria Antonieta ( quarta generació), i la seva mare Rosa Maria ( tercera generació)
Moltes gràcies per la vostra gentilesa.
Atentament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...