Cerca en aquest bloc

dijous, 12 de maig del 2011

Per què l'11 de maig és la Festa Major?

Avui quan he vist en Jordi Curcó al TN Comarques he pensat que fa anys i panys, o més o mai, que no he preguntat a classe si sabien qui era Sant Anastasi. He decidit fer-ne cinc cèntims demà i per això deixo llesta aquesta entrada al blog per a poder-ne fer us i per si algú abans d'anar a dormir li dona una ullada.

- Qui era Sant Anastasi?
Diu l'Enciclopèdia Catalana editada l'any 1970 que era un personatge que, segons la tradició llegendària, hauria nascut a Lleida, fou soldat de la guardia pretoriana de Dioclecià i martiritzat a Badalona juntament amb 73 companys més l'any 305; és commemorat com a sant per l'Església Catòlica i venerat com a patró de Lleida i de Badalona des del 1627 i del 1672, respectivament.(Joan Badia)
Avui, si llegim l'entrada que a la Viquipèdia - http://ca.wikipedia.org/wiki/Anastasi_de_Lleida- hi ha sobre Anastasi de Lleida podem sortir de dubtes o no. E l que si sabem és que aquest dia és festa a la ciutat de Lleida i que no hi ha escola.

- És clar que jo tinc una solució millor fer venir en Sergi G. de quart i que ens ho expliqui ben explicat. També ha sortit al TN Comarques escoltant les explicacions d'algú que sabia molt bé qui era.

I més:
- Què vol dir guardià pretoriana?
- Qui era Dioclecià?
Au! Fins demà, si tot va bé!

Dijous 12 de maig:

Dit i fet. En Sergi ens ho ha explicat. Moltes gràcies.
Montse E.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...