Cerca en aquest bloc

dilluns, 8 de febrer del 2010

Els polls


Hola amics i amigues de l'escola Sant Jordi, jo sóc el Poll. Si em mireu així puc ser fins i tot simpàtic. Tinc un bonic color taronjós i una carona de trapella. M'assemblo una miqueta als nens i les nenes en els que m'agrada viure.
Són tan bufons i bufones, amb els cabells llargs, arrissats, negres, castanys, rossos, ...
Però si em veieu en la meva realitat... potser no em trobareu tant divertit! Clica al dibuix del poll.


Diferents informacions al voltant d'aquest diminuts alumnes:

http://www.farmaceuticonline.com/familia/familia_polls.html
http://www.aspb.es/quefem/docs/Polls_cat.pdf
http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir514/csfaq_2.htm

I, ara, si us plau... Guerra al Poll!!!
Com eliminar els polls i les llémenes?

El tractament es basa en aplicar, al més aviat possible, un preparat insecticida (millor locions o cremes que no pas xampús). Cal seguir estrictament les instruccions dels diferents productes comercialitzats tenint en compte que, amb molts d'aquests, s'haurà de repetir el tractament més d’una vegada per tal de matar els polls sortits dels ous.

Per tal d'eliminar les llémenes es poden esbandir els cabells amb una barreja d'aigua i vinagre, i després passar una pinta amb les pues molt fines, tot i que és millor treure-les amb els dits. L’aplicació del producte no elimina totes les llémenes i en resta viu un percentatge gens menyspreable.

És important que, a les escoles, tots els alumnes parasitats siguin tractats simultàniament, ja que es poden produir contagis entre nens afectats encara no tractats i nens ja tractats. Els nens no parasitats no s'han de tractar. Els familiars afectats s’han de tractar simultàniament, ja que sinó podrien contagiar els nens sans i, d'aquesta manera, disseminar els polls a l'escola. És recomanable que els alumnes afectats no assisteixin a l'escola fins que no s’hagin sotmès al tractament (aplicació de loció o crema al cap) i hagin eliminat totes les llémenes. Durant la setmana posterior a l’inici del tractament, cada dia s’han de revisar els cabells i anar traient les llémenes que hagin pogut quedar; en cas contrari, el tractament no haurà servit de res.

Els polls viuen exclusivament en les persones. Són innecessàries certes mesures com netejar mobles o locals i, per tant, no està indicat tancar l'escola on s'hagin produït casos.

1 comentari:

  1. Gràcies senyor Poll per aquesta entrada tant profitosa. espero que les mares, els pares, les padrines, els padrins... i tothom en faci el cas que se n'ha de fer. El grup de primer fa uns deu dies ja va donar la veu d'alarma, però ara deu ser "temporada alta".
    O sigui que feu cas al senyor POLL. La cosa és seria, no és broma.
    Demà per la tarda intentarem veure l'entrada tot el grup junts.
    Moltes gràcies de nou.
    Ara jo no hi pensava pas amb aquests protagonistes de l'endevinalla:
    "Quin animal camina amb els peus al cap?"

    ResponElimina

Recordes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...